Neitokakadu, joka myytiin eläinkaupasta lähes väkisin

Etusivu » Tarinoita » Neitokakadu, joka myytiin eläinkaupasta lähes väkisin

Neitokakadu, joka myytiin eläinkaupasta lähes väkisin

Teksti:

Joskus eläinkaupan myynti-innokkuus menee yli ja nuorelle tytölle myytiin lähes väkisin, valheilla tukien, joukoin heikoimmalta vaikuttanut yksilö. Myyjä pyrki saamaan kaupat tehtyä heti, antamatta ostajalle aikaa harkita.

Ollessani 13-vuotias minulle ostettiin ensimmäinen neitokakaduni eräästä helsinkiläisestä lintuja myyvästä eläinliikkeestä. Sillä reissulla oli alun perin tarkoitus ostaa vain häkki ja tarvikkeita, jotta kaiken voisi laittaa kotona valmiiksi ennen linnun tuloa. Liikkeen myyjä kuitenkin totesi, että näin olisi ihan turha toimia, koska orret ja ruuat saa häkkiin muutamassa minuutissa. Hän suostutteli ostamaan linnun mieluummin heti, ja niin päätettiin lopulta tehdä.

Valitessani lintua kaupan neitokakaduparvesta myyjä ohjaili päätöstäni osoittaen linnuista rakenteeltaan kaikkein pienintä ja heiveröisimmän näköistä rääpälettä. Tähän päivään asti en ole törmännyt yhtä pikkuiseen aikuiseen neitokakaduun. Myyjä kehui muun muassa kuinka tuo nimenomainen yksilö näytti siltä, että kesyyntyisi helposti ja oppisi varmaan pian puhumaankin. Asiantuntevaan sävyyn esitetystä myyntipuheesta vakuuttuneena päädyin ottamaan kyseisen linnun.

Myyjän hanakka tyrkytys tuntuu jälkeenpäin vähintäänkin arveluttavalta. Lintuharrastustaan aloitteleva, melkoisen vähän aihetta tunteva lapsi oli helppo ylipuhua hankkimaan parven muihin lintuihin verrattuna surkean näköinen yksilö, jolla ulkomuotonsa puolesta voisi päätellä jonkin olevan vialla.

Tuo Onniksi nimetty pikkutirriäinen osoittautui onneksi sangen eloisaksi ja valloittavaksi persoonaksi, ja yhteisiä elinvuosia meille kertyi reilut 7 (Onni kuoli keväällä 2011). Jos kuitenkin tänä päivänä olisin samassa tilanteessa lintua hankkimassa, en ostaisi sen näköistä lintua – enkä luultavasti mitään muutakaan kyseisestä liikkeestä.

Teksti: Eeva, kuva: kuvituskuva (morguefile.com)