Aratin paperit jäivät kasvattajalle

Etusivu » Tarinoita » Aratin paperit jäivät kasvattajalle

Aratin paperit jäivät kasvattajalle

Teksti:

Aina linnun papereita ei saa jälkeenpäin, jos niitä ei ole huomannut pyytää lintua ostettaessa, kuten tämän aratin kohdalla kävi.

Etsin aratinga-sukuiselle aratilleni kaveria varmaan 2 vuotta, kunnes kohdalle osui ilmoitus pyrrhura-lajisesta linnusta. Otin selvää mahdollisuuksien mukaan siitä, miten nämä lajit sopeutuisivat elämään keskenään ja kahlasin läpi jenkki-sivustoja – Suomessa kun ei taida missään olla aratinga-pyrrhura yhdistelmää, en voinut keneltäkään täällä kysyä, että miten meni.

Noh, oltuani muutaman viikon sähköpostivaihdossa kasvattajien kanssa tein päätöksen ostaa lintu. Lähdimme hakemaan lintua ja sain pienen kiukkuisen otuksen kädelleni. Laitoin linnun matkahäkkiin ja maksoin. Kysyin että eikö pitäisi tehdä kauppakirja ja jonkinlaista paperia linnusta – mutta minulle sanottiin vain, että ei mitään sellaista tarvita. Lähdin siis paikalta pois mukanani paperiton lintu. Rengas on kyllä, mutta mitään todistusta ei.

En siinä tilanteessa sitten osannut sen enempää vaatia vaan lähdimme kotiin. Yritin vielä muutaman kerran sähköpostitse pyytää papereita, mutta en niitä koskaan saanut.

Kun ostatte lintua, sopikaa jo etukäteen kauppakirjan tekemisestä ja varmistakaa, että saatte linnusta paperin mukaanne.

Ja sitten vielä sekin, että pyrrhurat ja aratingat eivät välttämättä sovi ollenkaan yhteen, vaikka jenkkisivut muuta väittävät.

Teksti: Anonyymi, kuva: kuvituskuva (morguefile.com)